Pincészet

2002-ben készült el a Ferenc Pincészet Boráriuma, amely nem csak a saját borok tárolására szolgál, hanem méltó emléket állít a félsziget borkészítési kultúrájának is.

A római kortól kezdődően a XVIII. századig megtalálhatóak a szőlőművelés és borászat eszközei. Most már csak a szemünk gyönyörködik bennük, hisz használatuk elavult, újabb eszközök léptek a helyükbe. Családunkban ősi hagyományai vannak a borkészítésnek, ami régebben csak „kisüzemben folyt”. Mára viszont nagy mennyiségben állítunk elő kitűnő minőségű fehér, vörös illetve rosé borokat.

Célunk, az ezen a borvidéken honos borfajták fenntartása, illetve a nagyközönséggel való megismertetése. A fehér borokat egy új, reduktív módszerrel, a vörös borokat hagyományos, oxidatív eljárással készítjük.

A borászat, mint minden más termelő tevékenység folyton fejlődik, új eljárások, új technológiák jellemzik. Szemünk előtt tartva mind ezt így alakítjuk mindig a legjobb minőség elérése érdekében. A minőségi, jó magyar bor bárhol a világon megállja a helyét. Ennek propagálására hoztuk létre több más bortermelővel együtt a Balatonfüred és környéke borút egyesületet. Fontos, hogy megismertessük a fogyasztókat a jó magyar borokkal, azok kulturált fogyasztásával, hisz ez a mindennapi élet szerves részévé vált napjainkban.

Pincészetünk 100 fő befogadására képes, ahol a borkóstolás élvezete mellé bortájékoztatással is szolgálunk kedves vendégeink részére. És ha meghozza a jó bor az étvágyát, csárdánkban a borok mellé tájjellegű magyaros ételeket fogyaszthatnak.

Váljék egészségére!

A jó tihanyi bor a mi barátunk,
Hisz ha iszunk belőle senkinek sem ártunk.
Ő csak jó kedvet ád és vigyáz ránk,
Aztán pirosra festi orcánk.
Búnak nyoma sincs a vidámságom egyre nagyobb,
Mer ez a tihanyi barát oly sok örömet adott.
Igaz barát vagy te ki vigyázol rám,
És én nem feledlek többé az ám!
Megőrizlek téged legjobb emlékemben,
Mert ha erre vezet ismét utam tudom, hogy te vársz engem.


ajanlatkeres

iCC -Carbon Free WebsiteCertificate No.: BCO-20150330-0122

Bővebben...
free company w220

Certificate No.: BCO-20150330-1408


widget 2 140

 
 

Kapcsolat

8237 Tihany Cser-hegy 9.

Telefon: 00 36 87 448 575
Mobil: 00 36 20 922 62 92
E-mail: ferencpince@gmail.com

Nyitva tartás: Márciustól októberig 12:00-21:00
Péntek-Szombat- Vasárnap